Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

KEMÉNY SZÍV A SZENTÍRÁSBAN!

2024. február 04. - Andreas

KEMÉNY SZÍV A SZENTÍRÁSBAN!

Hatvanad Vasárnapjának Útmutató vezérigéje ez: „Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket…” (Zsid 3,15) Legalább egy tucatnyi „kemény szív” ige található a Szentírásban; mint negatív példa a számunkra! Tekintsük át ezeket (a RÚF szerint), mert a mi tanításunkra írattak meg (lásd Róm 15,4)!

5Móz 15,7 „Ha valaki elszegényedik testvéreid közül valamelyik lakóhelyeden, abban az országban, amelyet neked ad majd Istened, az Úr, ne légy keményszívű és szűkmarkú az elszegényedett testvéreddel szemben,”

1Sám 6,6 Miért keményítenétek meg a szíveteket, ahogyan az egyiptomiak és a fáraó megkeményítette a szívét? Nem úgy volt-e, hogy amikor csúffá tette őket, el kellett bocsátaniuk Izráelt, és elmehettek?”

Jób 41,16 Szíve olyan kemény, mint a kő, kemény, mint az alsó malomkő.”

Zsolt 95,7-8 „Mert ő a mi Istenünk, mi pedig legelőjének népe, kezében levő nyáj vagyunk. Most, amikor halljátok szavát, ne keményítsétek meg szíveteket, mint Meríbánál, amikor Masszánál voltatok a pusztában,”

Péld 28,14 „Boldog ember, aki mindig istenfélő, de a kemény szívű bajba esik.”

Mt 19,8 „Jézus így válaszolt nekik: Mózes szívetek keménysége miatt engedte meg nektek, hogy elbocsássátok feleségeteket, de ez kezdettől fogva nem így volt.”

Mk 3,5 „Ekkor haragosan végignézett rajtuk, szomorkodva szívük keménysége miatt; majd így szólt ahhoz az emberhez: Nyújtsd ki a kezedet! Az kinyújtotta, és meggyógyult a keze.”

Mk 6,52 „Mert a kenyerekből még nem okultak, és a szívük kemény maradt.”

Mk 10,5 „Jézus erre így szólt hozzájuk: Szívetek keménysége miatt írta nektek Mózes ezt a parancsolatot,”

Róm 2,5 „Te azonban kemény szívvel és megtérés nélkül haragot gyűjtesz magadnak a harag napjára, amikor Isten kihirdeti igaz ítéletét.”

Zsid 3,7-8 „Ezért, amint a Szentlélek mondja: „Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés napján a pusztában,”

Zsid 4,7 „egy napot ismét „mának” jelöl ki. Dávid által hosszú idő múlva így szól, ahogyan előbb is mondtuk: „Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket!””

Bátran kérhetjük ezt, mert prófétája által régen megígérte az ÚR Isten az ő gyermekeinek: „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.” (Ez 36,26) – „Teremts tiszta szívet bennem, Adj új lelket énbelém! Segíts gyermekeddé lennem, Erős karod tárd felém, Hogy az égi célt elérjem, S neved áldjam és dicsérjem!” (EÉ 424,4) – Összeállította: G. A. https://www.garainyh.hu/

Képtalálatok a következőre: "*kemény szív*"

Kép forrása: http://tirekifi.hu/2020/07/kemeny-sziv/

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr4916415298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása