Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

JÉZUS EVANGÉLIUMA - a 40 böjti hétköznapra!

2024. február 14. - Andreas

Hamvazószerdán kezdődik a 40 hétköznapon át, nagyszombatig tartó  nagyböjti időszak. "Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja." (1Jn 3,8b) Megkísértése idején Jézus a Sátán minden kísértésére Isten Igéjével felelt: Meg van írva...

Ez a lehetőség számunkra is rendelkezésre áll, Jézus evangéliumát időrendben olvashatjuk a következő összeállítás alapján!

<><

https://www.garainyh.hu/kep/JEZUS%20EVANGELIUM.pdf

Hamvazószerda ünnepének evangélikus igeliturgiája:

Vezérige: Jóel 2,12b „Térjetek meg hozzám teljes szívvel, böjtölve, sírva és gyászolva!”

Zsoltár: Zsolt 51,3-6.11-14

Olvasmány: Jóel 2,12-19

Epistola: 2Pt 1,2-11

Evangélium: Mt 6,16-21

Énekek: EÉ 82 és 326.

Hamvazószerdára pld. ez a néhány igevers is emlékeztet:

"Arcod verejtékével egyed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél! Bizony por vagy, és vissza fogsz térni a porba!" (1Móz 3,19)

"Ábrahám újból megszólalt: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak, bár én csak por és hamu vagyok. " (1Móz 18,27)

"Támár ekkor hamut hintett a fejére, és megszaggatta a tarka ruhát, amely rajta volt. Kezét a fejére kulcsolta, és jajveszékelve járt-kelt." (2Sám 13,19)

"Eddig még csak hírből hallottam rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért visszavonok mindent, bűnbánatot tartok porban és hamuban." (Jób 42,5-6)

"Az Úristenhez fordultam, hozzá folyamodtam imádsággal és könyörgéssel, böjtölve zsákruhában és hamuban." (Dán 9,3)

"Mert ha Tíruszban és Szidónban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, rég megtértek volna zsákruhában és hamuban ülve. " (Lk 10,13)

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr2918053648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása