Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Nagypénteki imádság

2024. március 29. - Andreas

Nagypéntek ünnepének Útmutató szerinti vezérigéje az aranyevangéliumot hirdeti: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)  

†  †  †

A finn agenda nagypénteki imádsága. Mondhatod egyes szám első személyben ezt a gyülekezeti könyörgést, és Aki ismeri a szívek gondolatait, meghallgatja őszinte szavaidat. Úgy legyen! Imádkozzunk! „Úr Jézus Krisztus, Isten egyszülött Fia, aki az Atya örökkévaló akaratából a mi Megváltónk lettél! Hálát adunk neked a te megfoghatatlan szerelmedért, amellyel minket, nyomorult bűnösöket szerettél, amikor megaláztad magad miérettünk és engedelmes voltál halálig, mégpedig a keresztfa haláláig. Hálát adunk neked azért, hogy betegségeinket te viselted és fájdalmainkat hordoztad. Te magadra vetted a büntetést, hogy nekünk békességünk legyen és mi a te sebeiddel meggyógyuljunk. Oh, Istennek Báránya, aki elveszed a világ bűneit! Szerelmed erejével távoztass a szívünkből minden hitetlenséget és kételkedést. Te minden megfáradtat és megterheltet magadhoz hívsz. A te igédben bizakodva jövünk minden bűnünkkel és könyörgünk: add a te szent véredet, amely érettünk hullott a kereszten, töröld el bűnünk adósságát s áraszd a te vigasztalásodat és békességedet a mi szorongatott szívünkbe. Oh, hűséges főpapunk, aki szabad utat nyitottál nékünk véred árán a szentélybe, add, hogy igaz szívvel és teljes hittel közeledjünk hozzád s tántoríthatatlanul megtartsuk hitünket és reménységünket. Add, hogy halálod ereje által mindennap meghaljunk a bűnnek. Áldj meg kegyelmeddel, hogy mint a te igazi tanítványaid, felvegyük keresztünket és kövessünk téged. Segíts minket, hogy téged örökre szívünkbe zárjunk és veled egyesülve, örökkön örökké hálát zenghessünk azokkal együtt, akik győztek a te véred által. Ámen.” (Az imádság forrása a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség által kb. 75 évvel ezelőtt kiadott PASSIÓ füzete, amelyet a jelenlegi Énekeskönyv megjelenéséig használtak.)

Nagypéntek ünnepe és jelentősége | Nemzeti InternetFigyelő (NIF)       ÍRÓkéz - Győri Szalon Nagypéntek | Nemzeti InternetFigyelő (NIF)          Nagypéntek Húsvét előtt - Kárász Izabella,Nagy Halál, - aranyag Blogja -  2018-03-30 11:57

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr2116484256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása