Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

FELSZABADÍTVA AZ ÖRÖMRE!

2023. január 09. - Andreas

FELSZABADÍTVA AZ ÖRÖMRE!

Az ÚR 2023. esztendejének első hetében ismét személyes jelenléttel kerülhetett megrendezésre városunkban az ALIANSZ Magyar Evangéliumi Szövetség által évtizedek óta szervezett imahét; amelynek országos megnyitója is itt volt, az első nap estéjén. A főtéma a címben idézett kijelentés volt; tekintsük át az egyes napok altémáit is és minden igehirdetőtől idézzünk fel néhány léleképítő gondolatot! A prédikációk videó felvételei a napok aláhúzott nevére kattintva érhetőek el (az online Hírmondóban), míg innen eljuthatunk az idei imahétnek helyszÍnt adó protestáns gyülekezetek YouTube csatornáihoz is; hogy jobban megismerhessük egymást! 

AZ ALIANSZ IMAHÉT IGELITURGIÁJAVedd és olvasd!

A hét főtémája: Felszabadítva az örömre – Zsolt 30,2-13

2023.01.01. A teremtett világ öröme – ApCsel 14,17

2023.01.02. Öröm Jézus Krisztusban – Lk 1,44-45

2023.01.03. Az öröm, mint a Szentlélek gyümölcse – Gal 5,22

2023.01.04. Örömre teremtve – Fil 4,4

2023.01.05. Öröm az együttlétben – ApCsel 2,46-47a

2023.01.06. A megváltottság öröme – Lk 15,10

2023.01.07. Öröm a szenvedésben – 1Kor 12,24-26

2023.01.08. Örök öröm – Zsolt 126,4-6

Az öröm Isten országának alapdallama – Öröm – „…hogy az én örömöm teljes legyen bennük” – „…teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.” (Zsolt 16,11) – Ezek a gondolatok olvashatóak az Aliansz karácsonyi Hírlevelében; de miként vélekedtek a fenti kijelentésekről az imahét szolgálattevő lelkészei?

Hétfő este az országos elnökség tagjai szolgáltak igei bizonyságtételekkel a megnyitó istentiszteleten, a megszólalás sorrendjében: Szuhánszky T. Gábor elnök a találkozások különleges öröméről szólt s felidézte a karácsonyi örömhírt: megszületett az Üdvözítő! Örömünk alapja: Jézus váltságműve. Az Isten Lelke által vezetett életben öröm van. Mészáros Kálmán alelnök megkérdezte: átjár-e, átfűt-e bennünket az örömhír? Mi az Isten országának nagykövetei vagyunk, rajtunk is múlik, tovább terjed-e az evangélium ebben a világban! Horváth István főtitkár felhívta a figyelmet az Aliansz Hírlevelére és arról énekelt, hogy Jézusban van öröm: életem kútja, örök örömem. Vele zengte a gyülekezet: „Tüzed, Uram Jézus, szítsd a szívemben!” D. Szabó Dániel tiszteletbeli elnök emlékeztetett az Úr visszajövetelére; figyeljünk a jelekre! A világ káosza mindenkor alkalom Isten országa növekedésére; az ő kezében van életünk. Szeverényi János alelnök; országos evangélizációs és missziói lelkész emlékeztetett: a kedvességet a vak és a süket is megérzi! Krisztus szerelme szorongat minket; őt dicsőítjük. Luther szerint: Isten legnagyobb csodái sokszor a legcsekélyebb dolgokban nyilvánulnak meg, pld. egy körte vagy alma ízében. Nekünk nem marad más: csak Jézus!

Kedd este Kertészné Iványi Ágnes VISZ munkatárs hirdette az igét: Ajándékba kaptuk az örömet; Jézust! Ő mondja: Én vagyok a szőlőtő! Maradjunk őbenne! Miért fontos ez? Ő munkálkodik benned és általad. Gyönyörködj Isten Szentlelkének ebben a csodálatos ajándékában! Az Isten országa: Szentlélek által való öröm. Engedd a Szentlelket munkálkodni benned! Csak addig vagyok értékes, amíg Krisztus dicsőségére akarok élni!

Szerda este Katona Béla református lelkipásztor szólt az Úrban való örömről: ez független a körülményeinktől; Pál börtönből írta ezt a levelét. Az öröm az arcunkra van írva, de mi mennyit mosolygunk? Örülnöd kellene! „Mégis!” Élj úgy, hogy kérdezzenek; és a válasz az életed legyen! Küldetésünk; hogy minél többen rátaláljanak arra a Krisztusra, aki bennünket már megtalált és nyájához vezetett!

Csütörtök este Jónás Miklós a MET lelkésze prédikált: Szüksége van e világnak a keresztyének jelenlétére; mi vagyunk a világ világossága s a föld sója! Bizony, kiszáradott az öröm az emberek között; így kesereg a próféta. Pünkösd után nagy a változás az imádkozó közösségben: a bánatból öröm, a reménytelenségből remény lett. Mondjuk el másoknak, amit én átéltem; bátorítsuk egymást!

Péntek este Adámi László evangélikus lelkész tett bizonyságot a megváltottak öröméről: Nem elég a Bibliáig eljutni, Jézus Krisztushoz kell jönni, hozzá megtérni! Ő szeretett minket és önmagát adta érettünk váltságul. Ha vétkeinket bevalljuk Megváltónknak; elveszi rólunk bűneink terhét. Ennek örülnek mennyen és földön az ő hírnökei. Az Újszövetség népének papi szolgálata van; a boldog Isten evangéliumát hirdethetjük! A megtérés: bűnünk teljes bevallása és a kegyelemre való határtalan, feltétlen támaszkodás. S az ebből fakadó örömből következik a személyes tanúságtétel a megváltás tényéről.

Szombat este Hajduné Csernák Erzsébet metodista lelkész volt az igehirdető: Az öröm illan. Isten tartja kezében a sorsunkat. Az öröm: mindig kapcsolati öröm. A szenvedés nem Isten akarata; a lázadásunk következménye. Akik őt szeretik, azoknak minden javukra van. Pál számára az élet: Krisztus, s mi az ő teste vagyunk; de látják-e rajtunk, kihez tartozunk? Teljen be a szívünk Krisztus örömével és osszuk ezt szét a világban!

Vasárnap este Papp Dániel baptista lelkipásztor prédikált az örök örömről, s felidézte megtérése idejének énekét: „A szívem örömtől azért dobog, mert megváltott vagyok. Örök élet itt már az enyém, ezért éneklek én!” De ez az öröm elveszhet! Ézsaiás két helyen is szól az örök örömről, (a 35,10 és a 51,11 versekben); de kik a megváltottak? Akik az Urat keresik s vallják, igéje: igazság. Jézus minket is részesíteni akar ebben az örök örömben (lásd Jn 16,22), s így mindig vele lehetünk!

Kedves christianusok! Legyünk felszabadítva erre az örömre (is), amelyre Péter apostol hív:

Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre. Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.” (1Pt 1,6-9; RÚF) – Úgy legyen!

Összeállította: Garai András

  

 A nyíregyházi nyitó alkalmon szolgáló testvérek

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr3418021814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása