Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Az Útmutató éves igéje minden hónapban!

2023. január 01. - Andreas

A 2023. esztendő Útmutató vezérigéje:

„Azután Hágár így nevezte az Urat, aki szólt hozzá: Te vagy a látás Istene.

Mert ezt mondta: Én is láthattam itt, aki engem látott.” (1Móz16,13)

Az ÚR Isten látja mindenkor ember gyermekeit, de azok őt e földön csak a testtélétel előtti Krisztus Jézus megjelenéseiben láthatták; a Szentírás tanúsága szerint. A színről-színre látás az ő örök országában vár a christianusokra, akik itt még hitben járnak; Igéje világosságában.

JANUÁR * „Ha atyám Istene, Ábrahám Istene és Izsák félelmetes Istene velem nem lett volna, akkor most üres kézzel bocsátanál el. Isten azonban látta nyomorúságomat és kezem munkáját, ezért figyelmeztetett téged a múlt éjjel.” (1Móz 31,42)

FEBRUÁR * „Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet, és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” (1Móz 32,31)

MÁRCIUS * Látták Izráel Istenét: Lába alatt zafírkőféle volt, olyan tiszta, mint maga az ég. Izráel fiainak a vezetőire nem emelt kezet, bár látták az Istent, amikor színe előtt ettek és ittak.” (2Móz 24,10-11)

ÁPRILIS * „Akkor Mánóah ezt mondta a feleségének: Meg fogunk halni, mert Istent láttuk!” (Bír 13,22)

MÁJUS * „Menj vissza, és mondd meg Ezékiásnak, népem fejedelmének: Így szól az Úr, ősatyádnak, Dávidnak Istene: Meghallgattam imádságodat, láttam, hogy könnyeztél. Meggyógyítalak, három nap múlva már fölmehetsz az Úr házába.” (2Kir 20,5)

JÚNIUS * „Azt gondolják, nem látja az Úr, nem veszi észre Jákób Istene.” (Zsolt 94,7)

JÚLIUS * „Menj, és mondd meg Ezékiásnak: Így szól az Úr, ősatyádnak, Dávidnak Istene: Meghallgattam imádságodat, láttam, hogy könnyeztél. Ezért megtoldom napjaidat még tizenöt évvel.” (Ézs 38,5)

AUGUSZTUS * Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.” (Jn 1,18)

SZEPTEMBER * „Nem mintha bárki látta volna az Atyát: csak aki az Istentől van, az látta az Atyát.” (Jn 6,46)

OKTÓBER * „Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlan Istent.” (Zsid 11,27)

NOVEMBER * Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.” (1Jn 4,12)

DECEMBER * „Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta Istent.” (3Jn 1,11)

Forrás: RÚF https://abibliamindenkie.hu/uj                                   Összeállította: Garai András

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr8218012898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása