Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

HŰSÉG AZ IGÉHEZ - NYÍREGYHÁZÁN IS!

2021. január 11. - Andreas

HŰSÉG AZ IGÉHEZ! – Aliansz imanyolcad volt Nyíregyházán (2021. január 3-10.)

 

Ez év első hetében online kerülhetett megrendezésre városunk protestáns gyülekezetei; a Magyar Evangéliumi Szövetség tagegyházai körében, az évtizedek óta hagyományosan megtartott imaközösség. A világhálón (a tudósítás végén található címeken) elérhető 15 perces videó áhítatok főbb gondolatait tekinthetjük át címszavakban; mert ezek egész éveben imatémáink is lehetnek, a Szentírás napi, rendszeres olvasása mellett! A reformáció népe 504 éve vallja: Sola Scriptura! Egyedül a Szentírás!

 

Bevezető: Az ÚR törvénye, intő szava, rendelkezései, parancsolata, félelme, döntései… (Olvasd: Zsolt 19,8-11) Isten Igéje tökéletes; Dávidnak ez a zsoltára „a világ legszebb éneke”. Vele együtt kérhetjük minden fohászunk végén: „Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, Uram, kősziklám és megváltóm!” (15. v.)

  1. nap (Zsolt 119,11)Papp Dániel (baptista lelkész): OLVASD! Nem csak ezt az arany ABC-t, hanem a teljes Szentírást, lehetőleg minden évben újra! Rejtsük a szívünkbe Isten szavát, és legyen a mi életprogramunk: az ő akarata!
  2. nap (Lk 10,25-37)Hajdúné Csernák Erzsébet (metodista lelkész): ÉLD! Légy irgalmas embertársaidhoz, éld meg az irgalmasság cselekedeteit. Legyen az életed élő Biblia mások számára, mert Jézus már előbb irgalmas volt hozzád!
  3. nap (Fil 1,3-6) – Nagy József (református lelkész): ADD TOVÁBB! Ahogyan neked Krisztusban van új életed, úgy másoknak, mindenkinek szintén Krisztus az egyedüli esélye! Légy továbbadója ennek az örömhírnek!
  4. nap (5Móz 6,20-21a.24-25) – Kertészné Iványi Ágnes (VISZ munkatárs): HÍVJ MEG MÁSOKAT! Ismerjék meg Isten örökkévaló ígéreteit; ezek: szabadság, gondoskodás, vele való személyes közösség. Ő hűséges, akkor miért is aggodalmaskodsz? A Szentírás ma is választ ad minden kérdésünkre!
  5. nap (Lk 10,27) – Katona Béla (református lelkész): GONDOLD ÁT! / GONDOLKOZZ! Az Úr Jézus azt szeretné, hogy az övéi okos, gondolkodó emberek legyenek. De naponként mennyit gondolunk Isten Igéjére? Ám ne csak tudjuk, hanem alkalmazzuk is az Igét. Keressük és szeressük az Urat teljes elménkből is egész életünkben!
  6. nap (Ézs 55,10-11; Zsolt 119,112; Mt 7,24-27) – Dr. Gaál Sándor (református esperes): GYAKOROLD! / TAPASZTALD MEG! Isten Igéjének a természetét; mert nem veszíti el az erejét. Ám az Igének nemcsak ereje van, hanem hatása is; véghezviszi akaratát; eléri célját: életet fakaszt! Adjunk hálát a testté lett Igéért, és a két látható Igéért: szentségeiért is.
  7. nap (Lk 8,1-15) – Zsarnai Krisztián (evangélikus esperes): HALLGASD! / HALDD MEG! Mire tanít az Úr a magvető példázatával? Hallgass, légy csendben Isten előtt! Hallgasd s haldd meg az Úr szavát, neked szóló üzenetét! Hallasd a hangodat, mondd el hitvalló életeddel Krisztus kijelentését másoknak is! Így lehetsz hűséges Jézushoz és az Igéhez.
  8. nap (Ézs 6,1-3; 2Tim 3,16-17) – Adámi László (evangélikus lelkész): IMÁDD! Csak az Urat, a te Istenedet; lélekben és igazságban! Őt a Fia, Jézus Krisztus által ismerheted meg. De honnan ismerhetem meg a Fiút? A Szent Írásokból! S az ezekben önmagát kinyilatkoztató Istent imádjuk: „Imádom azt a nagy szerelmet, Jézusba’ mely felém hajolt…”! Így legyen!

Az Aliansz helyi, hívő népe! Soha ne feledjük: van örök kincsünk, az Ige kőszálként megáll, és a testté lett Ige a mi hűségünk alapja; ezért legyünk hűségesek Isten örök Igéjéhez, mert Igéjében: „Itt az Isten köztünk. Jertek őt imádni!

Összeállította: Garai András https://www.garainyh.hu/

Internet címek: http://aliansz.hu/fooldal & ALIANSZ-hírlevél_2020-12jav.indd * https://www.youtube.com/playlist?list=PLizW8izschT-LYKk9y9a4j5htrSGqi0u6 * https://www.facebook.com/AlianszNyiregyhaza (A 8 videó áhítat e két linken, ITT és e tudósításban az igehirdető nevére kattintva érhető el.)  

Képek:

 

               

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr10016383496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása