Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

TRANOSCIUS ÉNEKESKÖNYV - 85 éve MAGYAR NYLEVEN!

2020. november 06. - Andreas

Kedves Olvasóm! Ismeri-e a TRANOSCIUS Énekeskönyvet, amit 85 évvel ezelőtt adtak ki magyar nyelvre fordítva, 944 oldalon? Itt olvashatja a teljes kiadást: medit.lutheran.hu/files/tranoscius_vietorisz_cithara_sanctorum_1935.pdf És honlapomon néhány képet is talál erről: www.garainyh.hu/tranoscius/tranoscius.htm Az énekek szövege egyben imádság is, lehet imádságos szívvel lélekben Istent dicsőíteni ezekkel a régi szép énekekkel! Ha nem kezdjük el Isten imádását e földi életünkben, nem lesz mit folytatni az örökkévalóságban! Keresztyén testvéri szeretettel: Andreas

TRANOSCIUS 1.jpg

Belső vágyódás az Úr Jézus után. Saját dallam. (355.) 869.

Jézusom, Krisztusom, Drága kedvesem : Sóhajom tégedet Merre keressen? Vesd rám, napvilágom, áldott fényed: Nélküled, virágom, nincsen élet!

2. Lelkem megtalálni Óhajt tégedet, Nélküled, Jézusom, Meg nem élhetek; Jöjj, hogy a te szavad, drága kincsem, Szomorú szívemre vigaszt hintsen !

3. Nappal is, éjjel is, Téged kiáltlak, Kereslek, amíg csak Meg nem talállak ; Mutasd meg magadat bánatomban, Bűnömre tebenned vigaszom van.

4. Ha meg nem talállak, Édes Jézusom, Bele kell pusztulnom, Biztosan tudom; Siess hát, jöttödet ne halogasd, Hívedet, Jézusom, te támogasd !

5. Ó mikor egyesül Szívem teveled? Élnie néküled Tovább nem lehet; Nélküled kárba vesz egész éltem, Veled a halál is nyereségem !

6. Ahová te indulsz, Én is elmegyek, Hogy így mindörökké Teveled legyek. Csak téged bírjalak, Üdvösségem: Ha nincs is egyebem, megelégszem !

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr2316275268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása