Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

A hit igéjének ragozása

2020. január 01. - Andreas

Én hiszek, hiszem! Te hiszel, hiszed! Ő hisz, hiszi!  

(Rendhagyó IGE ragozás, egyes számban; mert az Isten hit személyes!)

Egy tucatnyi vallomás (az év minden hónapjára) az Újszövetségből, (a RÚF szerint)

Az ÚR 2020. esztendejének Útmutató vezérigéje:

„A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!” (Mk 9,24)

 

* „Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. – Jézus pedig ezt mondta neki: Ha tehetsz?! Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Mk 11,23; 9,23)

* „Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.” (Mk 16,16)

* „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)

* „Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van, sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.” (Jn 5,24)

* „Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: Hiszel te az Emberfiában? Erre az így szólt: Hiszek, Uram. És leborulva imádta őt.” (Jn 9,35.38)

* „Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt? Márta így felelt: Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba.” (Jn 11,25.26.27)

* „Ezt mondta neki Fülöp: Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet. Ő pedig így válaszolt: Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.” (ApCsel 8,37)

* „Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta.” (ApCsel 27,25)

* „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Az Írás így szól: »Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.«” (Róm 10,9.11)

* „Ezért is szenvedem ezeket, de nem szégyellem, mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra.” (2Tim 1,12)

* „Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született.” (1Jn 5,1)

* „Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia? És aki hisz Isten Fiában, abban megvan ez a bizonyságtétel. Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz Fiáról.” (1Jn 5,5.10)

 

            „Ó, a hit - nagy bizonyosság! Látja azt, mi rejtve van. Isten ígér. Így felel rá: »Úgy van, indulok, Uram!«” (EÉ 329,5)

            A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsid 11,1)

            „Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére, ... Mert abban Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki hitből hitbe, amint meg van írva: »Az igaz ember pedig hitből fog élni.«” (Róm 1,16.17)

Összeállította: G. A. (garainyh.hu)

Képtalálat a következőre: „a hit”

Képtalálat a következőre: „a hit”

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr2715364208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása