Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

ÖRÖK ÉLET BESZÉDE

2019. május 09. - Andreas

ÖRÖK ÉLET BESZÉDE

(Jn 6,68–69) 12 bibliafordítás szerint: 

 1 * „Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje.” (Magyar Bibliatársulat, revideált új fordítás, RÚF 2014.) 

2 * „Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad. És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.” (Magyar Bibliatársulat, revideált Károli fordítás, 2000.) 

3 * „Simon Péter így válaszolt: Uram, kihez mehetnénk? Örök élet beszéde van tenálad, és mi elhittük és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje.” (Újonnan revideált Károli fordítás,Veritas Kiadó, 2011.) 

4 * „Felele azért néki Simon Péter: URam, kihez mennénk? örök életnek beszéde vagyon nálad: Es mi elhittük és      megesmértük, hogy te vagy ama’Christus az élö Istennek Fia.” (Aranyos Biblia, Károli 1685. évi fordítása) 

5 * „Feleié neki Simon Péter: Uram, kihez mennénk, örök élet beszéde van tenálad és mi elhittük és tudjuk, hogy te vagy a  Krisztus, az élő Isten fia!” (Raffay Sándor Bibliafordítás) 

6 * „Simon Péter felelt neki: „Uram, kihez mennénk? Tiéd az örök életet adó tanítás. Mi hittünk és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.” (Katolikus átdolgozott fordítás, Szent István Társulat, 1996.)  

7 * „Simon Péter azt felelte: »Uram, kihez mennénk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje.«” (Káldi, Katolikus Neovulgáta Bibliafordítás) 

8 * „Simon Péter felelt neki: "Uram, kihez menjünk? Neked örök életet adó igéid vannak. Mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje."” (Békés-Dalos Katolikus Bibliafordítás)  

9 * „Simon Péter erre így válaszolt: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad.   Mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.” (Egyszerű Bibliafordítás, 2006.)   

10 * „Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde [(rémája): Igéje] van te nálad. És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia [az Istennek Szentje].” (Bővített Bibliafordítás) 

11 * „Da antwortete ihm Simon Petrus: Herr, wohin sollen wir gehen? Du hast Worte des ewigen Lebens; und wir haben geglaubt und erkannt: Du bist der Heilige Gottes.” (Luther, német Bibliafordítás) 

12 * „Then Simon Peter answered him, Lord, to whom shall we go? thou hast the words of eternal life. And we believe and are sure that thou art that Christ, the Son of the living God.” (King James, angol Bibliafordítás) 

 

Az ÚR Isten a Szentírásban, Szentlelke által szól hozzánk. Pünkösd böjtjében kérjük őt, hogy mi is teljes hittel és meggyőződéssel tudjuk mondani Péter vallástételét, ha Urunk minket is megkérdez: „Vajon ti is el akartok menni?”

Dr. Luther Márton szavaival kérhetjük: Veni, Sancte, Spiritus!

„Jövel, Szentlélek Úristen, Töltsd be szíveinket bőven

Mennyei ajándékoddal, Szívbéli szent buzgósággal,

Melynek isteni ereje Sok népet egy hitre vive.

Légy velünk is, te népeddel, Hogy teljünk meg dicséreteddel!

Halleluja, halleluja!” (EÉ 229,1) 

Képtalálat a következőre: „"örök élet beszéde"”

Képtalálat a következőre: „"örök élet beszéde"”

ÖRÖK ÉLETNEK BESZÉDE

„Senki ki nem ragadhatja őket az én kezemből.” (Jn 10,28)

„Mert eljött valaki, akinek a neve Immánuel: Velünk az Isten. Eljött, hogy megszabadulván ellenségeink kezéből, félelem nélkül szolgálhassuk őt. Krisztusban velünk az Isten. És akkor kicsoda ellenünk? – Sokan tették már félre a Bibliát azért, mert nem kötötte le a figyelmüket, nem értették meg, nem nyílt meg előttük. Olyan volt számukra, mintha hét lakattal lenne lezárva. De, aki keresztül küzdi magát ezeken a nehézségeken s nem teszi félre türelmét vesztve, az előtt egyszerre csodálatos módon felpattan a titok zárja s beszédessé lesz az Ige. Rámutat mindenre, ami halál, ami elfedi előlünk Istennek arcát, hogy ezután a halálból életre vihessen minket. – Az élet, az örök, a halálon is diadalmas élet felé más út vezet: a magunkba szállás, az Istenhez térés, az Isten szavában és a testté lett Igében, a Krisztusban való élő hit.”

Forrás: Örökéletnek beszéde… Bibliai elmélkedések, hasonlatok – Kiadja: a Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület, Budapest 1944. (3. 303. 370. oldalak)    

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr3014797700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása