Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG ELKEZDŐDÖTT!

2023. december 02. - Andreas

Az egyházi esztendő határán

ITTZÉS ISTVÁN KÉT ADVENTI IGEHIRDETÉS SOROZATÁNAK RÖVID TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA

* * *

AZ ATYA PARANCSOLATA ÖRÖK ÉLET

Ittzés István evangélikus lelkész adventi evangelizációs igehirdetés sorozata Mandabokorban (Nyíregyháza, 2022.11.21-23.)

Evangélium Ézsaiás próféta szerintÖsszegző léleképítő kulcsmondat szemelvények

Hétfő: Az örök élet akadályai (Ézs 1,2-9.12-13.18-20.27)

Kedd: A megtartó Krisztushit (Ézs 7,9b-17)

Szerda: A Messiás uralkodása (Ézs 9,1-6)

            Az örök élet ingyen kegyelem, de csak kevesen fognak üdvözülni. Isten nélkül elveszett emberek vagyunk. Megvetettük az Úr igéjét, ezért nincs istenismeret! Ő nem tűri együtt a bűnt és az ünneplést. A mi hitünk a Szentírás kijelentésén alapul. Azok Isten népe, akikben az ő Lelke lakik. Az ő akarata, hogy minden ember üdvözüljön. Krisztus vére megtisztít minket minden bűntől; ha elfogadjuk, hogy érettünk és helyettünk halt meg az Úr! Ő: Isten! Az ő vérébe rejtve én tiszta és igaz vagyok.

A biblikus hit: az Isten iránti teljes bizalom. A Szentírás Istentől ihletett és tévedhetetlen! Ő hittapasztalatokat ad nekünk és igéjén keresztül szól hozzánk, s eligazít apró-cseprő ügyekben is. El lehet jutni a teljes hitbizonyosságra! Bonhoeffer szerint: „Csak a hívő engedelmes és csak az engedelmes hívő!” Jézus próbára teszi a pogány asszony bizalommal teljes, nagy hitét; majd teljesíti kérését. Isten jelt ad népének: Krisztusban velünk lesz az Isten! Aki segítségül hívja az Úr Jézus nevét, az üdvözül! Nézzünk fel rá, aki a hit elkezdője és bevégzője!

Jób tudta, hogy az ő Megváltója él! Jézus idézi Ézsaiás próféciáit. Madách szerint; Ádámot Lucifer vezeti színről-színre, mert nem fogadjuk el Isten vezetését! Jézus követőivé lesz az élet világossága. Isten ígérete: a nekünk adatott gyermek; erős Isten. Megtérés nélkül nincs kegyelem, csak ítélet. Isten gyermekeinek küldetése: a bűnt bűnnek nevezni és szelíden elmondani az evangélium igazságát: béküljetek meg az Istennel! Jézus az ő békességét adja nekünk, és üdvbizonyosságunk lehet, ha a szívünkben már ő uralkodik.

Az Úr Jézus hangos szóval ezt mondta: „Mert én nem magamtól szóltam, hanem aki elküldött engem, maga az Atya parancsolta meg nekem, hogy mit mondjak, és mit beszéljek. Én pedig tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amit tehát én mondok, úgy hirdetem, ahogyan az Atya mondta nekem.” (Jn 12,49-50)

Forrás: https://youtu.be/Jvt9rKZJndw & https://youtu.be/JCPjYB6n7GE & https://youtu.be/SqLk15kgikU & https://www.youtube.com/@mandabokorievangelikusgyul1823/streams & https://youtube.com/playlist?list=PLrVK0BzooNwZKORS4WyvN2AvHr_HNYxv9  

Összeállította: G. A. https://www.garainyh.hu/ & https://garainyh.blog.hu/

* * *

HELYZETKÉP A TÚLVILÁGRÓL – VAN-E ÖRÖK ÉLET?

Ittzés István evangélikus lelkész adventi evangelizációs igehirdetés sorozata

az Emmaus Gyülekezetben (Nyíregyháza, 2022.11.24-26.)

A gazdag és Lázár példatörténete alapján Összegző léleképítő kulcsmondat szemelvények

Csütörtök: Gazdag élet – koldus élet Innen és túl (Lk 16,19-21)

Péntek: Hol vannak a halottak? A nagy útelágazás (Lk 16,22-28)

Szombat: Visszajönnek-e a halottak lelkei? Van Mózesük s vannak prófétáik (Lk 16,29-31)

            Istennek nagyon jó terve van az emberrel: nem a halál, hanem az élet. Azért semmit nem kell tennie egy embernek, hogy elkárhozzon. De azért jött Jézus, hogy vele az üdvösség részesei lehessünk; kegyelemből, hit által. Neked Isten a legfontosabb? Ki a te Lázárod? Luther, halála előtt leírta: „Bizony, koldusok vagyunk!” A világmindenség Urától nem szégyen kegyelmet koldulni! A koldushoz előbb csak a kutyák jöttek, majd végül az angyalok. Szeresd az Urat, a te Istenedet és embertársad, hogy boldog életed legyen örökké!

            Lesz lakóhelyünk az atyai házban; Jézus helyet készít övéinek. De e földön dől el örök sorsunk; itt átmehetünk a Sátán hatalmából az örökkévaló Isten országába. Jézus az út és az örök élet. Isten az élők Istene, az ő számára mindenki él! Minden ember önálló személyiség; a bennünk lakó Lélek úgy használja az agyunkat, mint ahogy mi a számítógépet. A jóga, reinkarnáció, spiritizmus, halott ősök imádata: pogány, ördögi módszerek! Nincs tisztítótűz! Jézus a kereszten legyőzte a bűn, halál, Sátán hatalmát! Higgy őbenne és üdvbizonyosságod; örök életed van! Luther azt mondta: „Aki nem hiszi az üdvösségét, kiköpte a hitét!”

            Az ateizmus: negatív hit. Az üdvösség: Istennel lehetek már itt is s örökre. Használjuk arra a hamis mammont, hogy általa mások is üdvösségre jussanak. A halottakkal nem lehet kapcsolatot tartani! Az okkult dolgok cselekvőit utálja az Úr. De Jézus megszabadít a Sátán fogságából. Csak a Szentlélek által megelevenített Ige tud minket hívőkké tenni. A nyelveken szólás és a prófétálás kora lezárult. Tanulmányozzuk a Szentírást; kimeríthetetlen, az örök élet Igéje az számunkra: Isten beszédei Lélek és élet! Nekünk élő Krisztusunk van, őt hallgassuk s kövessük! Imádkozzunk! Urunk, Lelkeddel tedd személyessé, elevenítsd meg Igédet, beszélj velünk, hogy élő kapcsolatunk lehessen veled. Áldunk, hogy általad üdvösségünk van. Ámen.

Az Úr Jézus szeretett tanítványa írja Isten bizonyságtételéről: „Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Jn 5,11-12)

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=9DJhRr3czWU & https://www.youtube.com/@emmausnyh/streams & https://www.youtube.com/watch?v=DSDGqmkyqKg & https://www.youtube.com/watch?v=Nvi1Ju2RRlE                                                                                                       

Összeállította: G. A. https://www.garainyh.hu/ & https://garainyh.blog.hu/

* * *

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr7317988382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása