Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Hogyan kaphatok bűnbocsánatot?

2019. szeptember 08. - Andreas

Honlapom archív anyagából válogattam ezt a két éve megjelent írást:

Hogyan kaphatok bűnbocsánatot? [2017.08.09 ]

A 80 oldalas könyvecskéből tizenkét oldal fényképként beszkennelve olvasható honlapomon, két címen is:

https://garainyh.hu/wordtar2/wordtar2.php?d=Lelekepito+irasok%2FHogyan+kaphatok+b%C5%B1nbocs%C3%A1natot

https://garainyh.hu/kep/index.php?d=BUNBOCSANAT

(Tipp: minden oldal megnyitása új ablakban, nagyítás tetszés szerint!)

Mit olvashatnak ezen a tucatnyi oldalon?
A címlapon és a tartalomjegyzéken kívül a szerző 1947. szeptember 7-én írott előszavát és záró szavait, valamint a XX. fejezetet. Ezt azért választottam ki, mert ebben idéz a finn szerző leghosszabban Luther Márton írásából. Ennek címe és eredeti forrása: A gyülekezetlátogatók oktatása, 1528. WA. 26, 202-221.
Áldott olvasást kívánok!  Reformátorunk gondolatai a lutheri reformáció kezdete 500. évében is aktuálisak, adjuk tovább ezt az üzenetet másoknak is! Ennek utolsó mondatait idemásoltam, hogy megosszuk sokakkal:

"A megtérés első része tehát a bűnbánat és a gyötrődés (a bűn miatt). Másik része a hit, hogy a bűnök meg vannak bocsátva Krisztusért. Ez a hit munkálja azután az új életben járás elhatározását. Tehát a hit által lesz a mienk a bűnök bocsánata...  de ilyen hit nem születik a nélkül, hogy a szívnek az összetöretése és gyötrődése meg ne előzné. Mert a hit nélküli bűnbánat... reménytelenség. A bűnbánat nélküli hit pedig pökhendiség és testi nemtörődömség."

Válogatta és ajánlja: G. A.

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr4515051988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.