Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Az angyali üdvözlet: Örülj!

2023. december 24. - Andreas

Advent 4. vasárnapjának Útmutató vezérigéje ez: "Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! az Úr közel!" (Fil 4,4.5b) - Gábriel arkangyal így köszöntötte Máriát, a názáreti szűz leányt: "Üdvöz légy, (= Örülj!) kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" (Lk 1,28)

Szépművészeti Múzeum

A kép forrása: Internet

S további nekünk szóló biztatás: "Ne szomorkodjatok, hiszen az Úrban való öröm az erősségetek." (Neh 8,10; Katolikus fordítás: Szent István Társulat) - "Nagy örömöm telik az Úrban, víg örömre indít Istenem, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, az igazság palástját terítette rám,..." (Ézs 61,10; RÚF) - "Egyébként pedig, testvéreim, örüljetek az Úrban!" (Fil 3,1a; RÚF) - "Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre." (Fil 4,10a; RÚF) - S végül az örök öröm ígérete: "Így térnek meg az Úrnak megváltottai, és ujjongás között Sionba jőnek, és örökös öröm fejökön; vígasságot és örömöt találnak, eltünik a fájdalom és sóhaj!" (Ézs 51,11; Revideált Károli fordítás)

Ajánlott olvasmány: https://www.garainyh.hu/hazikincstar/advent_4_vas/advent_4_vas.php

Legyen LUTHER MÁRTON mindenkié! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr5416322826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása