Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Tied vagyok, Jézusom! - Veled mindig győzhetek!

2023. október 29. - Andreas

A Szentháromság ünnepe utáni 21. vasárnap Útmutató vezérigéje ez: " Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat." (Róm 12,21)

Jézus nélkül semmi jót nem cselekedhetünk (lásd Jn 15,5), de: "Ne sírj! Íme, győzött az oroszlán Júda törzséből, Dávid utóda," (Jel 5,5) ezért: "hála legyen Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!" (1Kor 15,56)

"Erőnk magában mit sem ér, Mi csakhamar elesnénk, De küzd értünk a hős vezér, Kit Isten rendelt mellénk. Kérdezed: ki az? Jézus Krisztus az, Isten szent Fia, Az ég és föld Ura, ő a mi diadalmunk." (EÉ 254,2)

"Tied vagyok, Jézusom, Megyek keresztutadon, Nyugtot, békét így lelek. A szeretet hozzád kapcsol, Boldog, aki híven harcol - Veled mindig győzhetek!" (EÉ 208,5)

Összeállította: G. A.

Bódás János: Virágvasárnap „…ember vagyok és szeretlek, minek is  bántottalak?”

Ajánlott olvasmány: https://adoc.pub/wilhelm-busch-jezus-a-mi-sorsunk.html

A könyv utolsó mondatai:

Mit jelent számunkra az Istennel való élet? Sorolhatom: békességet Istennel, örömet a szívemben, szeretetet Isten és az emberek iránt, hogy még az ellenségemet és mindazokat, akik idegesítenek is, szeretni tudom, vigasztalást a nyomorúság­ban, hogy mindennap ragyog számomra Isten Napja, teljes bizonyosságot kaptam az örök élet re­ménysége felől, a Szent Szellemet, a bűnök bocsána­tát, a türelmet, és még sok mindent felsorolhatnék. Egy verssel fejezem be, amelyet nagyon szeretek: »Mily nagy öröm: Megváltómé lettem, Ő az enyém, én meg az Övé. Valósággal elmondhatom, Ő kezesem s parancsolóm. Én meg öröksége és birtoka. Ó milyen igaz minden szava.« Csodálatos dolog, hogy a Megváltóé lehetek. Kívánom önöknek is ezt a gazdagságot, ezt a boldogságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr516260678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása