Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

AZ ÚR JÉZUS A VILÁG VILÁGOSSÁGA

2023. július 30. - Andreas

AZ ÚR JÉZUS A VILÁG VILÁGOSSÁGA!

S az ő követőinek is azzá kell lenniük; s mert az Isten világosság; az ő gyermekei a világosságban járnak. A Szentháromság ünnepe utáni 8. vasárnap vezérigéje erre figyelmezteti a christianusokat: „Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.” (Ef 5,8-9) Tekintsük át a Szentírás legfontosabb egy tucat igéjét a RÚF szerint, amelyekben a világosság, mint ragozatlan főnév előfordul, és segít megérteni vezérigénk nekünk szóló üzenetét! 

1Móz 1,3-4 * „Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől.”

Zsolt 112,4 * Világosság ragyog a sötétben is a becsületesekre attól, aki kegyelmes, irgalmas és igaz.”

Péld 4,18 * „Az igazak ösvénye olyan, mint a felragyogó világosság, mely egyre világosabb lesz délig.”

Ézs 9,1 * „A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog.”

Lk 11,35 * „Vigyázz tehát, hogy a benned levő világosság sötétséggé ne legyen!”

Lk 16,8 * „Az ura pedig megdicsérte a hamis sáfárt, hogy okosan cselekedett, mert e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai.”

Jn 1,9 * „Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.”

Jn 12,35-36 * „Jézus ezt mondta nekik: Még egy kis ideig közöttetek van a világosság. Addig járjatok a világosságban, amíg nálatok van, hogy a sötétség hatalmába ne kerítsen titeket; mert aki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy. Amíg nálatok van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek! Ezeket mondta Jézus, majd elment és elrejtőzött előlük.”

Róm 13,12 * „Az éjszaka múlik, a nappal pedig már közel van. Vessük el tehát a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit.”

2Kor 4,6 * „Isten ugyanis, aki ezt mondta: „Sötétségből világosság ragyogjon fel”, ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.”

1Thessz 5,5 * „Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.”

1Jn 1,5 * „Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség.” 

            A christianusok számára alapvető fontosságú az ÚR Jézus kijelentése önmagáról és mirólunk! „Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (Jn 8,12) „Amíg a világban vagyok, a világ világossága vagyok.” (Jn 9,5) „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. – Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5,14.16)

Összeállította: Garai András (garainyh.hu)

Jézus a világ világossága (úrnapi igehirdetés) | Beregújfalui Ev ...  Máté 5:14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a ...   Világ világossága - Home | Facebook   Budapest Missziós Központ / Budapest Mission Center - Events ...

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr7116080326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása