Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Mindennap együtt az Úrral!

2023. június 18. - Andreas

A Szentháromság ünnepe utáni 2. vasárnap vezérigéje az Úr Jézus hívását tartalmazza: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mt 11,28) Ám aki ezt meghallotta és megfogadta, annak leghőbb vágya, hogy mindennap együtt lehessen az Úrral! Az ÚR Isten ezt a lehetőséget kínálja a vele való, állandó kapcsolathoz:

MINDENNAP EGYÜTT AZ ÚRRAL

Az új fordítású protestáns Biblia szerint, igék a hónap minden napjára, s az egész hónapra:

 

00* Ézs. 58,2* Ők mindennap keresnek engem, szeretnék megismerni utaimat, mint egy olyan nép, amelynek tettei igazak, és nem hagyja el Istene törvényét; igaz döntéseket kérnek tőlem, szeretnének Istenhez közel lenni.

 

01* 3Móz. 6,13* Ez Áronnak és fiainak az áldozata, amelyet akkor kell bemutatniuk az ÚRnak, amikor fölkenik őket: egytized véka finomliszt mint mindennapi ételáldozat, fele reggelre, fele estére.

02* 1Sám. 23,14* Dávid a pusztában sziklavárakban tartózkodott. Amikor Zíf pusztájában lakott a hegyen, Saul mindennap kereste, de Isten nem adta őt a kezébe.

03* 1Krón. 16,37 *Ott hagyta azért Dávid az ÚR szövetségládája előtt Ászáfot és testvéreit, hogy állandóan végezzék a szolgálatot a ládánál a mindennapi rend szerint.

04* 2Krón. 8,14* Megállapította apjának, Dávidnak a rendelkezése szerint a papok szolgálati beosztását és a léviták feladatát, hogy dicséretet énekeljenek, és végezzék szolgálatukat a papok mellett mindennap, annak a napnak az előírása szerint; meg a kapuőrség beosztását az egyes kapuknál, mert így szólt Dávidnak, Isten emberének a parancsa.

05* 2Krón. 30,21* Azután megtartották a Jeruzsálemben tartózkodó izráeliek a kovásztalan kenyerek ünnepét hét napon át nagy örömmel. A léviták és a papok mindennap dicsérték az URat, erős hangú hangszereken játszva az ÚR tiszteletére.

06* Zsolt. 7,12* Igaz bíró az Isten, olyan Isten, aki mindennap büntethet.

07* Zsolt. 38,13* Tőrt vetettek, akik életemre törnek, akik vesztemet akarják, arról beszélnek, hogyan ártsanak nekem, és csalárd terveken gondolkoznak mindennap.

08* Zsolt. 44,9* Istent dicsérjük mindennap, neved magasztaljuk örökké. (Szela.)

09* Zsolt. 71,8* Szám dicséreteddel van tele, dicsőítlek mindennap.

10* Zsolt. 71,15* Igazságodról beszél a szám és szabadító tetteidről mindennap, bár nem tudom felsorolni őket.

11* Zsolt. 71,24* Nyelvem is mindennap emlegeti igazságodat, mert szégyen és gyalázat érte azokat, akik vesztemre törtek.

12* Zsolt. 73,14* Mert csapások értek mindennap, fenyítések minden reggel.

13* Zsolt. 89,17* Nevednek örvendeznek mindennap, és igazságod fölmagasztalja őket.

14* Zsolt. 102,9* Mindennap gyaláznak ellenségeim, csúfolóim átkoznak engem.

15* Zsolt. 145,2* Mindennap áldalak téged, dicsérem nevedet mindörökké.

16* Péld. 23,17* Ne irigyelje szíved a vétkeseket, inkább az URat féld mindennap.

17* Préd. 2,23* Hiszen mindennap fájdalom és bosszúság gyötri, és még éjjel sincs nyugta szívének?! Ez is hiábavalóság!

18* Ézs. 21,8* Majd felordított, mint az oroszlán: Uram, őrhelyemen állok mindennap, őrségen állok minden éjjel!

19* Ézs. 51,13* Elfelejtetted alkotódat, az URat, aki az eget kifeszítette, és alapot vetett a földnek? Miért rettegsz szüntelen, mindennap az elnyomó izzó haragjától, mellyel el akar pusztítani? De hová lesz az elnyomó izzó haragja?!

20* Ézs. 52,5* Most pedig mit tegyek - így szól az ÚR -, hiszen ingyen vitték el népemet?! Ujjonganak, akik uralkodnak rajta - így szól az ÚR -, és gyalázzák nevemet szüntelen, mindennap.

21* Ez. 45,23* Az ünnepnek mind a hét napján készíttessen hét hibátlan bikát és hét hibátlan kost égőáldozatul az ÚRnak, hét napon át mindennap; vétekáldozatul pedig naponként egy kecskebakot.

22* Dán. 1,5* A király elrendelte, hogy adjanak nekik mindennap a király ételéből és abból a borból, amit ő szokott inni. Így kellett őket nevelni három esztendeig, hogy azután a király szolgálatába álljanak.

23* Mt. 6,11* Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

24* Mt. 26,55* Abban az órában így szólt Jézus a sokasághoz: Úgy vonultatok ki, mint valami rabló ellen, kardokkal és botokkal, hogy elfogjatok; mindennap a templomban ültem és tanítottam, mégsem fogtatok el.

25* Mk. 14,49* Veletek voltam mindennap a templomban, amikor tanítottam, és nem fogtatok el. Az Írásoknak azonban be kell teljesedniük.

26* Lk. 11,3* A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként.

27* ApCsel. 6,1* Azokban a napokban pedig, mivel nőtt a tanítványok száma, zúgolódás támadt a görögül beszélő zsidók között a héberek ellen, hogy mellőzik a közülük való özvegyasszonyokat a mindennapi szolgálatban.

28* ApCsel. 19,9 * Amikor pedig egyesek ellenálltak és nem hittek, sőt gyalázták az Úr útját az egész nép előtt, otthagyta őket, a tanítványokat is távol tartotta tőlük, és mindennap egy Tirannosz nevű ember iskolájában tanított.

29* 1Kor. 6,3* Vagy nem tudjátok, hogy angyalok fölött is ítélkezünk majd? Akkor mennyivel inkább ítélkezhetünk a mindennapi élet dolgaiban!

30* 2Tim. 2,4* Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta.

31* Jak. 2,15* Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere.

Aki mindennap az Úrral él, az megtapasztalja prófétája által adott ígéretét: "Felüdítem a fáradt lelket, és megelégítek minden elcsüggedt lelket." (Jer 31,25)

Összeállította: G. A.

#AndreasBlog #GaraiNyh (https://www.garainyh.hu/)

 

 

 

 HANGZIK MÉG AZ IGE ITTEN...

Hangzik még az Ige itten,
bűnbánókat hív az Isten!
Aki szavát hallja, érti,
akkor nincs oly nő, vagy férfi,
ki bűnfoltos régi helyett,
ne kapna szebb, új életet!
S boldogan nézhet előre,
a szebb mennyei jövőre.
Hiszen mikor nem is élt még,
Jézus érte adta vérét!
Mivel őt forrón szerette,
bűnrabságból kimentette!
Immár boldog szabad ember,
bűnét: elnyelte a tenger,
feledésnek mély tengere,
életében így nincs tere.
Élhet lelki fegyverzetben,
győzhet mindig, bűnnel szemben.
Szívét betölti a hála,
nyílik ajka hő imára.
Magasztalja Teremtőjét,
s Fiát, lelke megmentőjét!
Rabszolgából, így lett gyermek,
örömére az Istennek.
Tudja: van örök hazája,
Megváltója, abba várja.
Vándorlása, ha véget ér,
új testben, új otthonba tér.
Őt az, régen készen várja,
s ő lesz annak a gazdája.

ÁMEN

Pecznyík Pál

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr2315855978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása