Egy magyar evangélikus keresztyén NET misszionárius információi * garainyh.hu

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

GARAI ANDRÁS WEBNAPLÓJA

Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel!

2023. szeptember 17. - Andreas

Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel!

A Szentháromság ünnepe utáni 15. vasárnap Útmutató vezérigéje: "Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." (1Pt 5,7) Az ÚR Jézus, Isten gondviseléséről tanítva, hegyi beszédében felszólítja hallgatóságát: "ne aggódjatok életetekért, se testetekért, Mit aggódtok a ruházatért is? Ne aggódjatok tehát a holnapért, Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek." (lásd Mt 6,25-34)

1. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Ő felruház és táplál, rád gondot ő visel. Dicső Király, ég és a föld Ura, Szívünk tiéd, légy annak is Ura!

EÉ 586 https://enekek.lutheran.hu/enek586.htm

Jó reggelt! ADVENT ppt letölteni

"Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz." (Zsolt 55,23)

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Fil 4,6-7)

A bejegyzés trackback címe:

https://garainyh.blog.hu/api/trackback/id/tr6716191216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása